Upoznajte Nemačku iz drugog ulga: 10 atrakcija koje se ne propuštaju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je najpre poznata po tradicionalnim božićnim pijacama i čuvenom Oktoberfestu, Nemačka ima mnogo da ponudi turistima, koji nisu željni samo obilaska poznatih mesta

Foto: Tanjug/AP

Zemlja bogata znamenitostima, Nemačka krije i šarmantna sela, zanimljive gradove, dobro očuvane zamkove i još mnogo toga.

Iako je najpre poznata po tradicionalnim božićnim pijacama i čuvenom Oktoberfestu, Nemačka ima mnogo da ponudi turistima, koji nisu željni samo obilaska poznatih mesta.

Lista lokacija koje ne treba propustiti prilikom posete Nemačkoj, prema sajtu „Travelandleisure“ uključuje i neke manje znane lokacije, koje će vas oduševiti.

1. Istočna galerija

Najveći deo nekadašnjeg Berlinskog zida, koji je grad delio na dva dela i bio svojevrstan simbol mučne prošlosti Berlina, danas je zahvaljujući umetnicima, pretvoren u zanimljivu lokaciju glavnog grada Nemačke. Interesentni murali i grafiti danas krase ovaj deo Berlina.

Foto: Pixabay/PeterDargatz

2. Rotenburg povrh Taubera

Neretko se karakteriše kao možda i najlepši manji grad na svetu. Smešten u Bavarskoj, u regionu Frankonije, ovaj gradić pažnju privlači kaldrmisanim ulicama, drvenim kućama i dobro očuvanim srednjevekovnim zdanjima, pa mnogi pomisle da su zalutali u bajku.

3. Baden-Baden

U jugozapadnom delu Nemačke, u blizini planine Švarcvald tokom 19. veka se nalazilo jedno od najpoznatijih banjskih lečilišta Evrope. I danas je Baden-Baden pooznat po brojnim termalnim izvorima i hotelima visoke kategorizacije, u sklopu kojih se nalaze i odlično opremljeni spa i wellness centri.

4. Muzejsko ostrvo

Čak pet muzej se nalaze na ostrvu, smeštenom u toku reke Špree. Izuzev Starog i Novog muzeja, tu su i Muzej Bode, Stara nacionalna galerija i Muzej Pergamona.

Foto: Pixabay/A_M_D_photos

5. Hofbrauhaus

Idealan način da se opustite, ali i upoznate pivarsku tradiciju zemlje, sigurno je i poseta jednoj od najpoznatijih minhenskih pivnica.

6. Dvorac Nojšvanštajn

U Bavarskim Alpima nalazi se jedan od najpoznatijih dvoraca u Nemačkoj, koji godišnje poseti oko 1,4 miliona turista iz celog sveta. I baš zbog tolikog broja posetilaca, bolja opcija je ranije izvršiti rezervaciju, kako biste mogli nesmetano da uživate u fantastičnom pogledu koji se iz dvorca pruža.

7. Palata Linderhof

U blizini prethodno pomenutog dvorca nalazi se palata Linderhof, koja je bila jedna od omiljenih rezidencija Ludviga Drugog.

Foto: Pixabay/ChiemSeherin

8. Lindau

Ukoliko želite da bacite pogled na Švajcarsku dok ste u Nemačkoj, to možete učiniti posetom gradu Lindau, koji se nalazi u Bavarskoj, na samom obodu Bodenskog jezera.

Foto: Pixabay/reginasphotos

9. Rezervat biosfere Šprevald

Na potezu između glavnog grada Nemačke i Drezdena nalazi se lokacija, koja je sa razlogom uvrštena na UNESCO listu. Poseta rezervatu biosfere Šprevald je idealna prilika za uživanje u gotovo netaknutoj prirodi, a vožnja kajakom duž kanala reke Špree posetiocima pruža naročit užitak.

Foto: Pixabay/hpgruesen

10. Bajersbron

Možda će zvučati čudno, ali selo Bajersbron, koje se nalazi u južnom delu zemlje, poznato je po čak sedam restorana koji su ovenčani Mišelinovom zvezdicom. Bajersbron se smatra pravom pravcatom kulinarskom prestonicom regije i obližnjeg Švarcvalda.

(Ona.rs)