Istoimeni dvorac je atrakcija jednog od najlepših letovališta na Egeju u Turskoj

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uz obilje prirodnih lepota, grad koji pripada regiji Mugla, poznat je i po fantastičnim plažama, koje se nalaze nedaleko od Marmarisa

Foto: Pixabay/1508857

Baš na mestu gde se susreću vode Egejskog i Sredozemnog mora, u jugozapadnom delu Turske leži grad koji se smatra jednim od najlepših u celoj zemlji. Ujedno je Marmaris i jedno od najpoznatijih turskih letovališta.

Uz obilje prirodnih lepota, grad koji pripada regiji Mugla poznat je i po fantastičnim plažama, koje se nalaze nedaleko od Marmarisa.

Mališani će u ovom letovalištu posebno uživati prilikom posete poznatom akvaparku, koji se nalazi na nekolliko brda. Izuzev uživanja u brojnim atraktivnim sadržajima, posetioci ovog akva-parka imaju priliku i da uživaju u pogledu na okolinu.

Foto: Pixabay/ivabalk

Dvorac i bazar

Kao najpoznatije atrakcije Marmarisa se, bez ikakve sumnje izdvajaju istoimeni dvorac i tradicionalni turski bazar, navodi „Safaraq“.

Grčki stanovnici koji su oko hiljadite godine pre naše ere živeli u tom delu današnje Turske izgradili su dvorac, koji je danas jedan od simbola Marmarisa. Po naredbi turskog sultana Sulejmana Prvog, 1544. godine je ovo velelepno zdanje obnovljeno.

Foto: Pixabay/maayan2007

Za turiste je, osim same posete dvorcu, zanimljiv i muzej, koji se u sklopu dvorca Marmaris nalazi, i u kome se mogu videti mnogi drevni artefakti.

Bazar u Marmarisu je još jedna od posećenijih turističkih atrakcija. Smešten u okrugu Tepe, nudi posetiocima mogućnost upoznavanja autentičnog duha grada. Na prostoru bazara postoje i brojni ugostiteljski objektu, u kojima se nude tradicionalna pića i gastronomski specijaliteti lokalne kuhinje.

Plaže Marmarisa

Celom dužinom centra letovališta se prostire i plaža Marmaris, koja je ujedno i jedna od najpopularnijih. Prekrivena je peskom zlatnih nijansi i poznata je po kristalno čistoj vodi.

Na nešto više od 15 kilometara udaljenosti od Marmarisa nalazi se plaža Kleopatra, smeštena na istoimenom ostrvu. Budući da se u blizini nalaze ostaci antičkog grada Sidra, to je ova popularna plaža, koja se često karakteriše i kao najlepša, poznata i pod nazivom Sidra.

Kilometrima duga, "Uzunyali Long Beach" plaža opravdava naziv. Sem po brojnim ugostiteljskim objektima, ova plaža je poznata i kao odličan izbor za ljubitelje ronjenja.

Još neke od poznatih plaža na području Marmarisa su i "Kumlubuk", "Icmeler" i "Turunc".

(Ona.rs)