Da biste ušli u trku za tri besplatna noćenja na Sardiniji, evo šta je potrebno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobitnici vaučera za besplatni smeštaj na Sardiniji imaju mogućnost da ih iskoriste u periodu od 15. septembra pa do kraja godine

foto: pixabay.com

Ukoliko imate manje od 35 godina i želite da se kvalifikujete za tri potpuno besplatna noćenja na ostrvu Sardinija, prvo morate biti ljubitelj pešačenja. I to ne “običnog” pešačenja.

Kvalifikacija za ovu nagradu podrazumeva obavezu prelaska pešačke rute u dužini od pet stotina kilometara, navodi CNN.

Inicijativa nazvana “Let`s go Camino” ima za cilj da ljubitelje planinarenja, na prvom mestu, podstakne da otkriju istorijski poznatu stazu Rudnički put Santa Barbare.

Celokupna staza je podeljena na ukupno 30 etapa, a za prelazak je potrebno dobro se pripremiti i odvojiti oko mesec dana, budući da je toliko očekivano vreme potrebno za prelazak celokupne dužine staze.

Foto: Shutterstock

Dobitnici vaučera za besplatni smeštaj na Sardiniji imaju mogućnost da ih iskoriste u periodu od 15. septembra pa do kraja godine.

Kao alternativna ovoj, prilično zahtevnoj stazi, izdvaja se “Cammino Retico”. U pitanju je kružna staza dužine 170 kilometara. Proteže se oko fascinantnih Dolomita u Italiji i prolazi kroz deset sela. Očekuje se da avanturisti ovu stazu pređu za sedam dana.

Foto: Pixabay/antelao

Detalji o putovanju

Svih 30 etapa, koliko uključuje staza, pažljivo su osmišljene. Nakon prelska predviđenog dela staze, svima koji se odluče za ovu aktivnost se nudi mogućnost da odmore u namenskom smeštaju, ali i da obiđu zanimljive lokacije, navedeno je na zvaničnom sajtu.

Izuzev mogućnosti da samostalno organizuju putovanje, svi kojima ta opcija više odgovara, mogu se odlučiti i za pešačenje u pratnji vodiča.

Takođe je važno pre početka putovanja preko zvaničnog sajta zatražiti akreditiv, što je moguće učiniti i na licu mesta. Cena akreditiva po osobi je pet evra i podrazumeva i mogućnost korišćenja određenih benefita, kao što je telefonska pomoć ili korišćenje popusta na noćenje u određenim objektima.

(Ona.rs)