Mislili ste da su ovo otpaci koje treba baciti u đubre, a niste imali pojma da od njih možete da napravite super-ukusnu čorbu!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Znajte da su sastojci ove čorbe podložni promeni. Važan je princip - ne bacati delove povrća koje inače nemate praksu da koristite u kuvanju

Koliko puta ste bacili lišće od kelerabe i rotkvica ili "stablo" od karfiola i brokolija? E pa vreme je da to promenite, jer baš svaki komad povrća može biti sastojak ukusne čorbice.

Mi vam donosimo recept, ali znajte da su njegovi sastojci potpuno fleksibilni. Zato budite maštoviti i iskoristite ono što imate u špajzu, bez obzira koje povrće je u pitanju.

Osnova čorbe

par listova kelja / par listova blitve (ili oboje)

1 šargarepa

malo celera

2 čena belog luka

so, biber

mešavina biljnih začina

Zatim, ovoj supi dodajte neke od sledećih sastojaka (što ih je više, to će čorbica biti ukusnija).

Dodaci

zeleni deo mladog luka

lišće karfiola

lišće kelerabe

lišće rotkvice

drvenasti delovi špargli

stablo brokolija

Priprema

Narežite povrće na što sitnije komade, prelijte pripremljenom supom, posolite, pobiberite i dodajte mešavinu biljnih začina.

Kuvajte dok najtvrđi delovi ne omekšaju (15-20 min).

Obareno povrće izvadite i izmiksajte ga štapnim mikserom (smesa treba da poprimi teksturu gustog sosa), pa ga vratite nazad u supu i mešajte na laganoj vatri još par minuta.

Na kraju, po želji, možete dodati malo čili papričica.

(Telegraf.rs / Hercegovina)