Pileća džigerica sa lukom i još nekoliko trikova koji će je učiniti još ukusnijom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od skromne džigerice itekako možete da napravite bogato jelo

Džigerica je jeftin sastojak, ali to ne znači da od nje ne možete da napravite ukusno jelo.

Ovaj recept je brz, zabavan i što je najvažnije - preukusan.

Sastojci

- 500g pileće džigerice

- 4 supene kašike biljnog ulja

- 100g putera

- 2 luka srednje veličine

- 2 supene kašike smrvljenog bibera

- 1 paradajz

- 4-5 režnjeva dimljene slanine

- 1/3 čaše vina

- so

Priprema

Foto: Pixabay.com

1.

Operite pileću džigericu i rešite se masnoće ako je ima.

Potom je osušite.

Isecite luk i slaninu na sitne kockice.

2.

Uzmite veliki tiganj. U njemu zagrejte ulje i puter.

Dodajte iseckanu slaninu i pržite je dok ne dobije zlatu boju.

Onda dodajte iseckani i pržite sve još nekoliko minuta dok luk ne postane mekan.

3.

Sada smanjite temperaturu prženja i dodajte iseckani paradajz i džigericu.

Pokrijte tiganj poklopcem i kuvajte 5 minuta.

4.

Proverite džigericu i promešajte sve.

Sada dodajte smrvljeni crni biber i vino.

Kuvajte još 4-5 minuta.

Na kraju tek posolite džigericu.

5.

Ako sadržaj tiganja počne da liči na gulaš, pojačajte vatru i promešajte sve.

Sada je vreme da proverite džigericu. Ubodite je nožem. Ako iz džigerice ne izađe krv, gotova je.

Gledajte da je ne prekuvate jer će onda postati tvrda.

6.

Tek sada posolite džigericu.