Više nikada nećete baciti bajat hleb kada probate ovu pitu od starog hleba i sira

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više nikada nećete morati da bacite hleb zato što je bajat

Svako od nas s vremena na vreme dođe u situaciju kada mora da baci hleb jer je postao bajat i više ne može da se tostira.

Na svu sreću, to više nećete morati da radite jer imamo savršeni recept za koji je upravo potreban bajat hleb.

U pitanju je pita od bajatog hleba i sira.

Sastojci

Foto: PIxabay.com

- Pola vekne bajatog hleba

- 300g belog sira

- 400ml mleka

- 2 jajeta

- 1 šoljica ulja

- 1 mala šolja ključakle vode

- 50g susama

Priprema

- Pomešajte sir, jaja, mmleko, ulje i vodu

- Rasporedite komadiće bajatog hlebna u vatrostalnu posudu, prelijte ga smesom koju ste napravili i ponovite proceduru

- Završite pitu tako što ćete ostatak smese prosuti po njoj. Po vrhu pospite i semenke susama

- Pecite sve 35-45 minuta na 200 stepeni Celzijusa

(Telegraf.rs)