Više nikada nećete baciti bajat hleb kada probate ovu pitu od starog hleba i sira
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Više nikada nećete morati da bacite hleb zato što je bajat
Svako od nas s vremena na vreme dođe u situaciju kada mora da baci hleb jer je postao bajat i više ne može da se tostira.
Na svu sreću, to više nećete morati da radite jer imamo savršeni recept za koji je upravo potreban bajat hleb.
U pitanju je pita od bajatog hleba i sira.
Sastojci
Foto: PIxabay.com
- Pola vekne bajatog hleba
- 300g belog sira
- 400ml mleka
- 2 jajeta
- 1 šoljica ulja
- 1 mala šolja ključakle vode
- 50g susama
Priprema
- Pomešajte sir, jaja, mmleko, ulje i vodu
- Rasporedite komadiće bajatog hlebna u vatrostalnu posudu, prelijte ga smesom koju ste napravili i ponovite proceduru
- Završite pitu tako što ćete ostatak smese prosuti po njoj. Po vrhu pospite i semenke susama
- Pecite sve 35-45 minuta na 200 stepeni Celzijusa
(Telegraf.rs)