Napravite domaći mančmelou koji je garantovano bolji od kupovnog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slatkiš uz koga su stasavale generacije i generacije i dalje je popularan i jedan od omiljenih

Moguće je da napravite domaći kolač mančmelou koji ima ukus kao i pravi i što je najbolje - još i bolji!

Za pripremu patišpanja za ovaj kolač potrebno je:

- 5 žumanaca;

- šoljica šećera;

Prvo odvojite žumanca od belanaca. Foto: Pixabay.com

- šoljica mleka;

- šoljica ulja;

- 2 šoljice brašna;

- 1 kesica praška za pecivo;

- 1 kašika kakao praha.

Za beli penasti deo kolača potrebno je:

Umutite sneg od belenaca. Foto: Pixabay.com

- 5 belanca;

- 4 kašike šećera.

Za čokoladni preliv potrebno je:

- 100 grama čokolade;

- 4 kašike ulja.

Umutite mikserom žumanca i šećer, dodajte mleko, ulje, kako prah i brašno koje ste pomešali sa pecivom. Sjedinjenu smesu sipajte u podmazan pleh koj iste obložili papirom za pečenje ili uljem i brašnom podmazan pleh. Koru pecite 10 minuta na 180 stepeni.

Dok se patišpanj peče pripremite vazdušasti deo kolača. Umutite belanca sa kristal šećerom dok se sav šećer ne istopi, pa izvadite vreli patišpanj iz rerne i nanesite belanac. Vratite u rernu na dva minuta toliko da belanac samo malo požuti.

za najbolju glazuru na kolaču, dodajte u čokoladu malo ulja. Foto: Pixabay.com

Čokoladu otopite i pomešajte sa uljem, pa prelijte preko belanaca svuda ravnomerno i ostavite da se kolač ohladi. Secite ga na kocke i servirajte.

(Telegraf.rs)