Pohovana piletina sa pivom i čipsom, ali na potpuno drugačiji način (RECEPT)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatno šta sve kuvari neće smisliti, a mi zaista pojesti i stvarno se oduševiti

Piletina, koja se priprema sa čipsom i pivom će vas potpuno izludeti, toliko da ćete želeti sutra da je napravite opet. Evo recepta za ovo ukusno jelo.

Piletinu, čips i pivo verovatno možete da zamislite u tri različite posude. Međutim, ovaj recept ih smešta u jednu, a to će vas zaista oduševiti.

Evo kako se pravi.

Sastojci:

- 100 g čipsa,

- 1 jaje,

- 100 ml piva,

Foto: Pixabay.com

- 100 g brašna,

- 1 kašičica sode bikarbone,

- 1 kašičica soli,

- 1/2 kašičice bibera,

- 1 pileće grudi.

- 2 kašike ulja.

Foto-ilustracija: pixabay

Priprema:

- Izitniti jako dobro čips. Ugrejati ulje u dubokom tiganju na 180 stepeni Celzijusa. U posebnoj posudi lepo izmiksovati jaje, pivo, brašno, sodu bikarbonu, so, biber. Iseći pileće grudi na tanke štanglice, umuljati ih u smesu, a zatim u čips i ubaciti u vrelo ulje. Ovo jelo možete servirati sa prelivima po želji, a tanjir ukrasiti peršunovim listom.

Prijatno!

(Telegraf.rs / tasty.co)