Pohovana piletina sa pivom i čipsom, ali na potpuno drugačiji način (RECEPT)
Neverovatno šta sve kuvari neće smisliti, a mi zaista pojesti i stvarno se oduševiti
Piletina, koja se priprema sa čipsom i pivom će vas potpuno izludeti, toliko da ćete želeti sutra da je napravite opet. Evo recepta za ovo ukusno jelo.
Piletinu, čips i pivo verovatno možete da zamislite u tri različite posude. Međutim, ovaj recept ih smešta u jednu, a to će vas zaista oduševiti.
Evo kako se pravi.
Sastojci:
- 100 g čipsa,
- 1 jaje,
- 100 ml piva,
- 100 g brašna,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- 1 kašičica soli,
- 1/2 kašičice bibera,
- 1 pileće grudi.
- 2 kašike ulja.
Priprema:
- Izitniti jako dobro čips. Ugrejati ulje u dubokom tiganju na 180 stepeni Celzijusa. U posebnoj posudi lepo izmiksovati jaje, pivo, brašno, sodu bikarbonu, so, biber. Iseći pileće grudi na tanke štanglice, umuljati ih u smesu, a zatim u čips i ubaciti u vrelo ulje. Ovo jelo možete servirati sa prelivima po želji, a tanjir ukrasiti peršunovim listom.
Prijatno!
(Telegraf.rs / tasty.co)