Deca najviše na svetu vole ovaj prost kolač, a sa osmehom ga jedu i odrasli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koh je omiljena poslastica svakog deteta i kolač koji mogu stalno da jedu. Zbog toga vam donosimo ovaj brzi ijednostavni recept kojim ćete oduševiti svoje mališane, ali i sebe.

Kada razmislite malo o tome šta ste najviše voleli da jedete kao deca, verovatno će vam bar jedna misao zapeti za koh. Setićete se bake, vrtića i ostalih čudesa koja su bila bitna da bi se ova poslastica ubacila u usta.

Evo načina da se podsetite starih dobrih vremena.

Sastojci:

- 4 jajeta,

- 300 g brašna,

- 200 g šećera,

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- 1 kesica praška za pecivo,

- prstohvat soli,

za sirup:

- 4 šolje vode,

- 2 šolje šećera.

Priprema:

- Umutite jaja i šećer mikserom dok ne dobijete vazdušast krem. Nakon toga dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Mešajte dok ne dobijete homogenu masu. Sipajte smesu u pleh za pečenje i pecite na 180-200 stepeni oko 30 minuta. Proverite da li je pečeno dugačkim drvenim štapićem, kojim ubodete koh na nekoliko mesta. Ako nema sirovog testa na njemu, gotovo je.

- Sirup se priprema od nabrojanih namirnica, tako što se stave u šerpu i prokuvaju desetak minuta.

- Koh nasecite na kvadrate ili pravougaonike i prelijte sirupom. Hladan koh prelijte toplim sirupom ili obrnuto. Po želji, u sirup možete dodati neku aromu.

Prijatno!

(Telegraf.rs / bonapeti.rs)