Nesvakidašnje posne vanilice sa ratlukom koje ćete sanjati noćima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpske vanilice se prave i posne

Ko ne voli domaće vanilice? Verovatno ne postoji takva osoba u našoj zemlji. Evo kako da ih napravite, a da budu posne i još ukusnije nego pre.

Posne domaće vanilice se jednostavno tope u ustima i danas je pravo vreme da ih napravite.

Evo jednostavnog recepta za ovu poslasticu.

Sastojci:

- 500 brašna,

- 2 komada vanilinih štapića,

Foto: Telegraf

- 1 komad pomorandže,

- 200 ml ulje,

- 100 ml fante,

- 5 supenih kašika šećera u prahu,

- 1 kašičica prašak za pecivo,

- 1/2 kašičice sode bikarbone,

- prstohvat soli

- 1 kutija ratluka u boji.

Foto: Telegraf

Priprema:

- U posudi prosejte brašno, dodajte prstohvat soli, prašak za pecivo i izrendanu koru od pomorandže, promešajte. Posebno pomešajte ulje, sok od pomorandže, fantu, šećer i sodu bikarbonu. U suve sastojke sipajte od tečne smese u etapama uz neprestano mešanje i zamestie meko testo. Od testa oblikujte loptice veličine oraha, stavite komadić ratluka u sredinu svake i ponovo oblikujte krug. Poređajte loptice u pleh, obložen papirom za pečenje i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni dok ne porumene odozgo. Gotove vanilice sa ratlukom, dok su još tople uvaljajte obilno u šećer u prahu.

Prijatno!

(Telegraf.rs / bonapeti.rs)