3 tajne savršeno kuvanog pirinča koje će svako vaše jelo učiniti izvrsnim

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kuvanje pirinča nam često zadaje velike muke!

Nije baš uvek tako lako dobiti savršeno skuvani pirinač. Otkrivamo tri načina uz pomoć kojih ćete to postići!

Propržite pirinač na malo butera ili ulja, a potom dodajte tačnu količinu tečnosti. To je najuobičajeniji način pripreme pilava. Ovako pilav neće biti previše sladak, ali će biti ukusniji. Mešajte pirinač drvenom varjačom kako bi upio buter i ulje, ali pazite da ne dobije boju. Tek nakon toga dodajte određenu količinu tečnosti, pokrijte ga i kuvajte tehnikom apsorpcije tako da pirinac upije svu tečnost.

Forto: Pixabay.com

Drugi način je samo u tačno izmerenoj tečnosti bez prženja. Kada voda proključa dodajte pirinač i dobro ga promešajte, pokrijte posudu i skuvajte sve dok ne apsorbuje tečnost. Vreme kuvanja zavisi od tipa riže.

Foto-ilustracija: Pixabay.com

Što se zaprške tiče, ako nas ovakav način kuvanja interesuje, najbolje je koristiti devičansko maslinovo ulje jer pirinču daje kiselonst i pikantnu notu hrani. Ako nam se pak, sviđa buter budite oprezni da ga stavljate u umerenim količinama.

(Telegraf.rs)