Evo kako da napravite lisnato testo u samo nekoliko koraka
Procedura uopšte nije teška!
Mnogo vrsta peciva možete spremiti i u kućnoj režiji, ali uvek se postavlja pitanje kako napraviti lisnato testo?
Sastojci:
200 grama brašna
200 grama putera
kafena kašičica soli
pola čaše vode
Priprema:
1. Pomešajte brašno i so, pa u mešavinu dodajte puter koji treba da bude hladan kako se ne bi brzo otopio dok se meša sa brašnom.
2. Postepeno dodajte vodu i mesite. Ako procenite da je testo previše vlažno dodajte brašno, a ukoliko je suvo povećajte količinu vode.
3. Oklagijom razvucite testo u pravougaoni oblik i preklopite ga kao na slici.
4. Uvijte testo u foliju i ostavite ga 20 minuta u frižideru.
5. Ponovo ga razvlačite oklagijom, pa ga ponovo preklopite i tako nekoliko puta.
6. Ako nećete odmah pripremati slano ili slatko pecivo, testo u plastičnoj foliji odložite u frižider.
(Telegraf.rs)