Evo kako da napravite lisnato testo u samo nekoliko koraka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Procedura uopšte nije teška!

Mnogo vrsta peciva možete spremiti i u kućnoj režiji, ali uvek se postavlja pitanje kako napraviti lisnato testo?

Sastojci:

200 grama brašna

200 grama putera

kafena kašičica soli

pola čaše vode

Priprema:

1. Pomešajte brašno i so, pa u mešavinu dodajte puter koji treba da bude hladan kako se ne bi brzo otopio dok se meša sa brašnom.

foto: printscreen/youtube/Joy of Baking

2. Postepeno dodajte vodu i mesite. Ako procenite da je testo previše vlažno dodajte brašno, a ukoliko je suvo povećajte količinu vode.

3. Oklagijom razvucite testo u pravougaoni oblik i preklopite ga kao na slici.

foto: printscreen/youtube/Joy of Baking

4. Uvijte testo u foliju i ostavite ga 20 minuta u frižideru.

5. Ponovo ga razvlačite oklagijom, pa ga ponovo preklopite i tako nekoliko puta.

6. Ako nećete odmah pripremati slano ili slatko pecivo, testo u plastičnoj foliji odložite u frižider.

(Telegraf.rs)