Pečeno pile na korzikanski način koje ćete zavoleti na prvi zalogaj
Piletina je uvek savršeno rešenje za ručak
Ispecite savršeno slasno pile na jedan jako zanimljivi način.
Donosimo vam originalni recept za koji vam je potrebno:
- pile (oko 1,2 kg);
- 125 g mesnate dimljene slanine;
- 150 g šampinjona;
- 500 g manjih krompira;
- 4 paradajza;
- 2 kašike ulja;
- 250 g zelenih maslinki bez koštica;
- 2 cl konjaka;
- biber i so.
Pile isprati vodom i osušiti kuhinjskim papirom. Spolja i iznutra dobro istrljati solju i biberom. Slaninu iseći na sitne kockice. Pečurke očistiti, dobro istrljati vlažnom krpom. Veće primerke prepoloviti ili iseći na četvrtine.
Krompir oprati i oljuštiti. Paradajz zarezati, popariti, oljuštiti, iseći na četvrtine i od semena očistiti.
Rernu prethodno zagrejati na 200 stepeni. U vatrostalnoj posudi zagrejati ulje, na njemu rastopiti slaninu. Spustiti pile i sa svake strane ga dobro zapeći. Dodati krompir, pečurke, maslinke i paradajz, posoliti, pobiberiti i pet minuta dinstati. Naliti konjakom. Posudu poklopiti i sve zajedno još oko jedan sat peći u rerni. Po ukusu začiniti i služiti.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)