Pečeno pile na korzikanski način koje ćete zavoleti na prvi zalogaj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Piletina je uvek savršeno rešenje za ručak

Ispecite savršeno slasno pile na jedan jako zanimljivi način.

Donosimo vam originalni recept za koji vam je potrebno:

- pile (oko 1,2 kg);

- 125 g mesnate dimljene slanine;

- 150 g šampinjona;

- 500 g manjih krompira;

- 4 paradajza;

- 2 kašike ulja;

- 250 g zelenih maslinki bez koštica;

- 2 cl konjaka;

- biber i so.

Foto: Pixabay.com

Pile isprati vodom i osušiti kuhinjskim papirom. Spolja i iznutra dobro istrljati solju i biberom. Slaninu iseći na sitne kockice. Pečurke očistiti, dobro istrljati vlažnom krpom. Veće primerke prepoloviti ili iseći na četvrtine.

Krompir oprati i oljuštiti. Paradajz zarezati, popariti, oljuštiti, iseći na četvrtine i od semena očistiti.

Rernu prethodno zagrejati na 200 stepeni. U vatrostalnoj posudi zagrejati ulje, na njemu rastopiti slaninu. Spustiti pile i sa svake strane ga dobro zapeći. Dodati krompir, pečurke, maslinke i paradajz, posoliti, pobiberiti i pet minuta dinstati. Naliti konjakom. Posudu poklopiti i sve zajedno još oko jedan sat peći u rerni. Po ukusu začiniti i služiti.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)