Obrok za 20 minuta: Španska salata koja je spremna očas posla idealna je za lagani ručak
Iskoristite to što su van mnoge sveže namirnice na dohvat ruke
Leti nam je najlakše da našu ishranu učinimo raznovrsnom i da pripremamo zdrave obroke jer su nam mnoge sveže namirnice na dohvat ruke.
Lagani obrok za letnji period sprema se za 20 minuta, a sve što vam treba je:
- 1 šolja smeđeg pirinča;
- 4 tikvice;
- 2 glavice crnog luka;
- 1 štapić celera;
- 2 sveža paradajza nasečena na kocke;
- 1 šolja zelenih punjenih maslinki;
- 4 kašike maslinovog ulja;
- 1 kašika limunovog soka;
- 1 kašićica svežeg bosiljka;
- ¼ kašičice suvog origana.
Skuvajte smeđo pirinač i ostavite ga da se ohladi. Napravite preliv od tri kašičice ulja, limunovog soka i začinskog bilja. Popržite luk na ostatku ulja i dodajte celer, paradajz i zelene masline kada luk omekša. Ostavite povrće da ohladi, a onda ga pomešajte sa pirinčem i pospite prelivom. Dobro promešajte i poslužite.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)