Želite li da jedete kraljevsku pastu? Megan Markl otkrila trik za savršene i preukusne bolonjeze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraljevska testenina

Foto-montaža: Tanjug/AP, Shutterstock

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl podelila je nedavno recept za svoje omiljeno jelo, ali i trik uz pomoć kojeg ćete dobiti najlepši preliv za pastu.

Sastojci za pastu:

1 kafena kašičica maslinovog ulja

1 beli luk iseckan

5 srednjih iseckanih tikvica

pola šolje vode

kockica supe

1 pakovanje makarona (rigatoni)

sok od polovine limuna

šolja izrendanog parmezana

prstohvat aleve paprike

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u većem loncu na srednjoj temperaturi. Propržite luk oko 6 minuta. Dodajte tikvice vodu i kocku supe. Dodajte so i biber po želji.

Smanjite vatru i prekrijte lonac. Kuvajte tako četiri sata, ponekad promešajte, sve dok se tikvice ne raspadnu (trebalo bi da budu kašaste).

Kada je sos skoro gotov, skuvajte makarone u drugoj šerpi i procedite ih.

Nakon toga dodajte makarone u sos, prelijte limunovim sokom, parmezanom i alevom paprikom.

Promešajte i servirajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)