Niskokalorični bakin kolač sa šljivama možete napraviti za svega 200 dinara
Osim što ima veoma malo kalorija, bonus je i što je ovaj kolač vrlo jeftin!
Omiljni recepti naših baka danas se mogu prilagoditi i onima koji veoma vode računa o liniji. Jedna od najopularnijih poslastica koju domaćice ne propuštaju da spreme početkom jeseni, jeste klasičan kolač s šljivama.
Suština jeste da neke od visokokaloričnih sastojaka (poput domaće masti), zamenite "light" varijantom. Osim što ima vrlo malo kalorija (100 g - 137 kcal), bonus je i što je vrlo jeftin! Šljive se danas na pijacama mogu naći po vrlo povoljnim cenama koje se kreću od 65 do 75 dinara.
Obradujte ukućane ovom slasnom poslasticom.
Bakin kolač sa šljivama
Namirnice:
- 1 kašika ulja,
- 1/2 kašičice veštačkog zaslađivača u prahu,
- 3 belanceta,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 3 kašike nikokaloričnog krem sira,
- 2 kašike kakao praha,
- 2 kašike brašna,
- 3 kašike mlevenih lešnika,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 400 g očišćenih šljiva,
- malo šećera u prahu
Priprema: Pomešati sve sastojke oosim šljiva i umutiti mikserom u glatku smesu. Rernu uključiti na 200 stepeni. Okrugli pleh premazati uljem, pa posuti brašnom. Izliti smesu , pa preko rasporediti očišćene i prepolovljene šljive. Peći 15 minuta na 200 stepeni, pa smanjiti na 180 i peći još 25 minuta. Kad se prohladi, posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)