Niskokalorični bakin kolač sa šljivama možete napraviti za svega 200 dinara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim što ima veoma malo kalorija, bonus je i što je ovaj kolač vrlo jeftin!

Foto: Shutterstock

Omiljni recepti naših baka danas se mogu prilagoditi i onima koji veoma vode računa o liniji. Jedna od najopularnijih poslastica koju domaćice ne propuštaju da spreme početkom jeseni, jeste klasičan kolač s šljivama.

Suština jeste da neke od visokokaloričnih sastojaka (poput domaće masti), zamenite "light" varijantom. Osim što ima vrlo malo kalorija (100 g - 137 kcal), bonus je i što je vrlo jeftin! Šljive se danas na pijacama mogu naći po vrlo povoljnim cenama koje se kreću od 65 do 75 dinara.

Obradujte ukućane ovom slasnom poslasticom.

Foto: pixabay.com

Bakin kolač sa šljivama

Namirnice: 

- 1 kašika ulja,

- 1/2 kašičice veštačkog zaslađivača u prahu,

- 3 belanceta,

- 1 kesica vanilin šećera,

- 3 kašike nikokaloričnog krem sira,

- 2 kašike kakao praha,

- 2 kašike brašna,

- 3 kašike mlevenih lešnika,

- 1 kašičica praška za pecivo,

- 400 g očišćenih šljiva,

- malo šećera u prahu

Priprema: Pomešati sve sastojke oosim šljiva i umutiti mikserom u glatku smesu. Rernu uključiti na 200 stepeni. Okrugli pleh premazati uljem, pa posuti brašnom. Izliti smesu , pa preko rasporediti očišćene i prepolovljene šljive. Peći 15 minuta na 200 stepeni, pa smanjiti na 180 i peći još 25 minuta. Kad se prohladi, posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)