Gorica Popović otkrila svoju verziju tartar salate - jedan sastojak je ključan!
Iako veruje da ne postoji bolja salata od domaće turšije, tartar salatu vrlo rado priprema, ali ne u potpunosti po klasičnom receptu
Dramska umetnica Gorica Popović poznata je u svojoj brašni kao vrlo vešta kuvarica, a svoje male kulinarske tajne i recepte nesebično je delila sa publikom u TV serijalu "Peline čerolije".
Kako je sam jednom izjavila, uprkos verovanju mnogih da najviše uživa u domaćoj kuhinji, glumica zapravo ima vrlo "radoznalo nepce", pa tako kad god je na putovanju obavezno kuša lokalne specijalitete.
Iako veruje da ne postoji bolja salata od domaće turšije, tartar salatu vrlo rado priprema, ali ne u potpunosti po klasičnom receptu. Ključni sastojak za ovaj specijalitet po Gorici je karfiol! Naime, umesto kiselih krastavčića glumica koristi sirov karfiol za koji veruje da daje posebnu svežinu ovoj salati.
Probajte i vi da napravite tartar salatu po receptu Gorice Popović.
Tartar salata
Namirnice:
- 1/2 glavice svežeg karfiola,
- 300 ml jogurta ili kiselog mleka,
- 2 čena belog luka,
- 3 kašike isekcanih oraha,
- 1/2 kašičice svežeg peršuna,
- malo soli
Priprema: Karfiol dobro oprati i iskidati na cvetiće. Beli luk sitno iseckati, pa dodati karfiolu zajedno sa orasima. Naliti jogurtom, izmešati, posoliti po ukusu, pa posuti peršunom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)