Ceo život smo pogrešno pravili jaja na oko: U tiganj ne treba stavljati ni puter, ni ulje!
5
Vreme čitanja: oko 1 min.
Jaja na oko na potpuno drugačiji način
foto: pixabay.com
Uobičajeno je da pre prženja jaja u tiganj sipate malo ulja ili putera.
Međutim, kako bi jaja ispala savršena - neće vam biti potrebno ni jedno, ni drugo.
Pre svega, u tiganj je potrebno da sipate gustu pavlaku za kuvanje.
Da, dobro ste pročitali.
Ono što je još zanimljivije jeste da jaja na oko počinjete da pravite u hladnom tiganju.
Kako se on postepeno zagreva tako će se sastojci pavlake razdvajati u puter i mleko koje će pomoći belancetu da se polako isprži, ne izgori i karmelizuje.
Jaja sa pavlakom za kuvanje su potpuno drugačijeg i lepšeg ukusa! Isprobajte ih već danas.
Prijatno!
(Telegraf.rs)