Pasta la Vista: Italijanski šef kuhinje kaže da je za savršenu pastu karbonara potrebno 5 sastojaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svako ima svoju varijantu ovog recepta, ali ovaj nam stiže pravo iz Italije...

Italijanski šef kuhinje Masimo Bijanči otkrio je svoj recept za savršenu pastu karbonara uz naznaku da je najvažnije da jelo jedete odmah nakon pravljenja.

Kako biste napravili najukusniju pastu karbonara potrebno vam je samo 5 sastojaka.

- 100 g pančete

- 3 jaja

- 500 gr špagete

- 25 g parmezana

- 25 g tvrdog italijanskog sira pekorino

Od začina vam je potrebno samo maslinovo ulje i biber po ukusu.

Sve počinje prženjem pančete u maslinovom ulju. Odvojte belnce od žumanceta pa žumance dodajte u činiju gde se nalazi 25 g pekorina i 25 g parmezana. Ovoj smesi dodajte biber po želji.

Špagete obarite u pouljenoj i posoljenoj vodi, a nakon barenja sačuvajte malo vode koje ćete dodati u smesu sa žumancetom, sirevima i pančetom ukoliko vam se učini da je previše suva.

Servirajte odmah!

(Telegraf.rs)