Originalni ruski recept za moskovsku riblju čorbu: Pravi se od ribe koje ima i u Dunavu
Ako ste ljubitelj riblje čorba, ova je najbolja za vas
Možda ne možete da obiđete Moskvu, ali svakako možete naučiti kako se pravi tradicionalna moskovska riblja čorba.
Od cele jesetre uzeti prvo glavu, staviti je u lonac, naliti vodom, dodati na koturove isečene šargarepe, koren od peršuna, crni luk, koje zrno bibera, 1 list lovora i dovoljno mirođije.
Sve to zajedno kuvati.
Kad je zeleniš dovoljno mekan, procedite čorbu, a svu zelen propasirajte i vratite nazad u čorbu.
Čorbu potom zapržite zaprškom od maslaca i brašna.
U zaprženu čorbu staviti pržene marinirane šumske pečurke, malo kapre, maslinke iseckane na kocke i male kisele krastavce isečene na koturove.
Sve to zajedno prokuvati, posoliti po ukusu i sad spustiti unutra ostale isečene i upola obarene komade jesetre, nekoliko komada mesa od obarenih rakova, soka od limuna, malo pirea od paradajza, ksele pavlake i najzad sitno isečen zeleni peršun.
Čorbu kuvati dok riblje meso ne bude sasvim mekano.
Prijatno!
(Telegraf.rs)