Lak obrok koji se brzo sprema, idealan za doručak i večeru: Pečeni hleb s mekim sirom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi volimo jela koja se brzo pripremaju

Foto: Shutterstock

Nekada pečeni hleb, a danas mnogi bi rekli brusketi su mnogima omiljeno jelo za grickanje.

Prednost ovog jela je što se brzo sprema, a o ukusu ne vredi pisati, morate da probate.

Sastojci:

- 500-700 grama bajatog običnog hleba ili bageta

- 40-50 g margarina

- 500 g mekog sira

2-3 kašike pavlake

- 2 jaja

- so, peršunov list

- vlašac ili mladi luk

- malo aleve paprike

Priprema:

Hleb iseći na kolutove debljine prste i premazati ga sam malo margarina. Sir dobro izgnječiti ili propasirati, dodati mu malo pavlake, jaja, iseckani peršun, vlašac ili mladi luk, pa dobro izmešati. Ovim nadevom premazati hleb sa margarinom. Poređajte hleb u pleh i posuti ga s malo aleve paprike  i poprskati s malo rastopljenog maslaca, pa u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, peći dok ne porumeni.

Uz ovako pripremljeni hleb poslužite neku svežu salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs/B.K.)