Samo pet minuta vam je potrebno za najslasniju toplu čokoladu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajna se krije u jednom sastojku koji se savršeno stapa sa ukusom kakaa

Foto: Pixabay

Topla čokolada sa čokoladnim mrvicama, mlekom i vanilom je najlepši recept koji ćete probati do sada.

Osim dobro prepoznatljivih ukusa, ova topla čokolada sadrži i jedan "čudotvorni sastojak"  koji napitku daje posebno bogatu aromu.

Reć je tahiniju, namazu od susama. koji je inače dobro poznat po svom lekovitom dejstvu ali i fenomenalnom ukusu.

Sastojci:

1 1/3 šolje čokoladnih mrvica, mlečna ili tamna čokolada

1 šolja tahnija

1 šolja ekstrakta vanile

¼soli

8 šolja mleka

Priprema:

Postepeno zagrevajte mleko u šerpi. Dok se mleko greje otopite čokoladu u mikrotalasnoj pećnici ili na ringli.  U otopljenu čokoladu dodajte tahnini, ekstrakt vanile i so. Kako se bude hladila smesa će se bolje povezati i zgusnuti. Sada dobijenu smesu dodajte u vrelo mleko.

(Telegraf.rs)