Jedan od najpopularnijih recepata u 2019. godini: Bez ovog jela nećete moći da zamislite doručak!
Kajgana u vidu tostirane pite - pa, šta ćete lepše?
Iako je ovaj recept idealan kako biste upotrebili stariji hleb, kajganopita će svakako biti na listi vaših omiljenih obroka. Jelo potiče iz Izraela, a oblično se sprema za Šabat, najveći jevrejski praznik i tamo ga nazivaju fatoot samneh.
Može se jesti u slatkoj i u slanoj varijanti. Koju god da vi izaberete, mirisna pita umešana u jaja idealan je doručak.
Sastojci:
4 kafene kašičice maslaca
2 pita hleba ili 1 somun iscepkana u manje delove
4 jaja, blago utučena
četvrtina kašičice soli
Med (po želji)
Priprema:
U tiganju srednje veličine istopite maslac na umerenoj vatri. Dodajte hleb i pržite dok ne bude istostiran.
U međuvremenu, u činiju srednje veličine ulupajte jaja i posolite. Prelijte hleb u tiganju i pržite konstantno mešajući.
Kada jaja i hleb postanu krckavi servirajte i po želji prelijte medom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)