Bez kuvanja i pečenja napravite čokoladni kremasti kolač za samo 10 minuta
Brz način života ženama ostavlja malo vremena koje mogu da provedu u kuhinji
Uvreženo je mišljenje da su najukusniji kolači zapravo najkomplikovaniji, ali recept koji vam donosimo u nastavku će vas razuveriti u tome.
Čokoladni kremasti kolač se sprema brzo, ne peče se niti se bilo šta kuva, a evo sastojaka koji su vam potrebni:
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 500 g maskarpone sira
- 500 ml slatke pavlake
- 5 kašika krema (Nutele ili Eurokrema)
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
U istopljeni puter stavite keks i napravite kompaktnu masu koju ćete staviti u kalup za tortu prečnika 25 cm. Slatku pavlaku umutite mikserom, dodajte maskarpone sir i krem. Dobro sve umutite dok se smesa ne sjedini.
Preko kore od keksa i putera stavite ovu smesu pa kolač stavite u frižider da se ohladi i stvrdne. Kolač odozgo možete da prekrijete mrvicama čokolade, rendajući ostatak crne čokolade.
Prijatno!
(Telegraf.rs/B.K.)