Domaće krofne su proveren recept: Nove ideje kojima možete obogatiti njihov ukus

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slatkiši nikada ne izlaze iz mode, a sada svoju omiljenu poslasticu možemo začiniti na tako mnogo načina da uvek deluje kao potpuno nov specijalitet

Pixabay.com
Pixabay.com/ Kada vam se jede nešto slatko - idealne su krofne

Svima nama se često jede nešto slatko, ali nemamo vremena da to spremimo i kupujemo gotove slatkiše koji nisu ni približno onako dobri kao domaći, piše lovetoknow. Ipak, postoji jedan recept koji je gotovo nepogrešiv i pravi izbor kada god ste u nedoumici oko toga šta da spremate. U pitanju su domaće krofne za koje vam nije potrebno ni mnogo vremena, a ni novca. Možete ih praviti na više načina, puniti ih omiljenim ukusima i začiniti ih brojnim prelivima koji će im dati posebnu draž.

Pročitajte recept za ovaj fenomenalni, svevremeni slatkiš.

Sastojci

  • 4 kašike putera, omekšanog
  • 1 šolja belog šećera
  • 3 jajeta
  • 2 šolje belog brašna, prosejanog
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 4-5 šolja masti za prženje

Instrukcije

1. Mešajte zajedno šećer i puter dok ne postanu kremasti.

2. Razbijajte jedno po jedno jaje.

3. Dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet i lagano mešajte.

4. Mesite testo sve dok ne postane glatko i napravite od njega manje kuglice.

5. U velikoj posudi (kao što je šerpa za supu) zagrejte mast na 375 stepeni i polako ubacujte loptice od testa, jednu po jednu.

6. Pustite ih da se prže dok ne postanu zlatno smeđe boje.

7. Staviti ih da se cede na braon papiru

Foto: Pixabay/ Krofne podsećaju na detinjstvo

Bušne krofne

Ovaj recept nije za pravljenje tradicionalnih krofni sa rupom u sebi, ali svakako ih možete napraviti pomoću testa.

1. Podmažite dno i razvijajte testo debljine oko 20mm.

2. Uzmite rezač za krofne (okrugli rezač sa rupom na sredini) kako biste ih presekli ili iskoristite vrh oštrice noža i slobodno napravite rupe na krofnama.

3. Pržite sve dok krofne ne postanu zlatno smeđe i ne počnu da plutaju, dva do tri minuta.

Možda ćete morati da ih pržite u serijama, kako ne biste pretrpali tepsiju i kako biste omogućili ulju da postigne određenu temperaturu izme��u serija.

Pravljenje punjenih krofni

Krofne možete puniti bilo čime što vam deluje primamljivo, od džema do krema. Napunite kesicu za punjenje svojim omiljenim ukusom i iskoristite čep da napravite rupu sa strane krofne i kroz nju je napunite omiljenim ukusom.

  • Napunite krofne ukusnim džemom od jagoda i pospite ih šećerom u prahu.
  • Džem od slanine može se činiti neuobičajenim, ali njegov slatko-slani ukus ide savršeno uz krofne. Prelijte ih javorovom glazurom, napravljenom od ¾ čaše čistog javorovog sirupa pomešanog sa ¾ čaše šećera u prahu.
  • Džem od rabarbare daje oštrinu ukusu krofni. Završite posipanjem cimetom.
  • Napravite krofne za odrasle i napunite ih želeom od kafe. Pospite ih šećerom u prahu ili sušenim kokosom.
  • Kremasti puding takođe može biti odlično punjenje za krofne. Možete ih mešati sa džemom ili želeom ili ih staviti same. Prelijte čokoladnom glazurom.
  • Ukoliko volite karamelu, onda krofne napunite ukusnim pudingom od karamele. Sa ovakvim ukusom nije potreban nikakav preliv.
  • Slatko-gorka marmelada je savršeno punjenje za krofne. Pospite cimetom.

Ukus doma

Bilo da uživate u običnim krofnama ili onim posutim šećerom u prahu, cimetom ili glazurom, domaće krofne su savršen izbor da zasladite čitavu porodicu. Zabavno ih je jesti isto onoliko koliko ih je zabavno i praviti.

Video: Veća faca i od Homera Simpsona: Pojeo 46 krofni za osam minuta!

B.K.