Napravite domaće zdrave keksiće po receptu Viktorije Bekam
Viktorija Bekam je na svom internet sajtu otkrila recept za nebične slane keksiće sa začinima
Modna kreatorka Viktorija Bekam često sa svojim obožavateljima putem interneta deli savete iz oblasti lepote, mode, vežbanja i ishrane...
Ovog puta je rešila da otkrije svo omiljeni recept za pripremu slanih keksića koji se prave od egzotičnih biljaka koje su mnogo neobičnije nego što smo očekivali.
Naime, keks se pravi od različitih vrsta brašna - brašno od tapike, brašno od tapioke, laneno seme, semenke konoplje i avokadovo ulje. Dovoljno je sjediniti sve sastojke, uz obavezan dodatak vode koja će testu dati finu teksturu, a potom peći u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Viktorija kaže da njena ćerka Harper obožava ovaj bezglutenski keks. Zahvaljujući nutritivnim sastojcima oni će vas činiti sitim, a ujedno će vaše telo opskrbiti zdravim mastima, kalijumom i vitaminom E.
U osnovni recept možete dodati ljutu papričicu, beli luk u prahu, korijander, origano ili sunocekretovo seme.
(K.M.)