Džejmi Oliver otkrio trik za savršen bolonjeze sos: Vrhunski kuvari ga samo ovako prave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džejmi Oliver je veliki ljubitelj italijanske kuhinje i posebno uživa u pripremi tradicionalnih jela poput bolonjeza

Foto: Pixabay

Ljubitelj ste bolonjeza i volite kulinarska umeća čuvenog Džejmija Olivera? Onda ćete obožavati ovaj recept...

Sastojci:

  • ½ kg mlevenog junećeg mesa
  • ½ kg mlevenog svinjskog mesa
  • 50 grama dimljene slanine
  • grančica ruzmarina
  • 1 luk
  • 2 šargarepe
  • 2 celera
  • 2 konzerve pelata od 400 ml
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 800 ml vode
  • malo maslinovog ulja
  • so i biber po želji
Foto: Pixabay

Priprema:

U lonac sipajte malo maslinovog ulja i dodajte sitno iseckan ruzmarin. Nakon nekoliko minuta dodajte slaninu izrezanu sitne komade.

Sledeći korak je da dodajte mlevenu junetinu i svinjetinu. Sve zajedno dinstajte i mešajte oko deset minuta, odnosno sve dok meso ne omekša i ne dobije smeđkastu nijansu.

Sada iseckajte luk, šargarepu i celer. Pripremljeno povrće dodajte u lonac i dinstajte dodatnih deset minuta.

U pripremljenu smesu ulijte pelat i sipajte paradajz pire, a zatim pustite da se sve zajedno kuva oko sat i po.

Gotov sos koristite kao preliv za špagete ili neku drugu testeninu. Jelo može poslužiti uz malo narendanog parmezana.

Prijatno!

(K.M./Telegraf.rs)