Najbolji srpski recept za marinadu: Večeras u nju stavite meso, a pomoću trika sa šerpom biće sočno!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plus bonus savet kako da bude još ukusnije

Foto: Shutterstock

Marinade su mešavine koje se uobičajeno sastoje od četiri osnovna elementa: soli, ulja, začina i kiseline. Spoj tih elemenata osigurava da meso bude što začinjenije i ukusnije.

Budući da ćemo ovaj 1. maj provesti u kućnoj varijanti, to nije razlog da ne pripremite ukusno meso, pa možda čak i roštilj na terasi.

Stoga vam otkrivamo jedan od najboljih recepata za najukusniju marinadu koji smo, naravno, isprobali.

Potrebno je da začin (vegeta, začin C, bio način, bilo koji....) pospete po dnu činije i poslažete red mesa.

Kada se taj red napuni, prelijte sa malo ulja, pa opet pospite začin i poređajte novo meso preko.

U sredinu čitave količine mesa stavite malo ruzmarina, a na vrh malo peršuna.

Uveče to stavite u frižider, a ujutru pecite. Ovaj recept je poznat pod imenom - Zdravkov recept.

Bonus savet kako da meso bude još sočnije:

Nakon pečenja meso ostavljajte u šerpu i poklopite. Kada sve završite, stavite vrlo malo vode u šerpu sa mesom i na srednjoj vatri držite nekoliko minuta na ringli. Ne mešajte. Para iz vode će dodatno omekšati meso, koje će biti još ukusnije.

(Telegraf.rs)