Poznata kuvarica otkrila kako da napravite najslađe brauni keksiće, bez jaja i brašna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko nemate u kući brašna i jaja ne brinite, možete napraviti vrlo ukusan desert za ukućane

Foto: Shutterstock

Poznata kuvarica iz Velike Britanije Rosi Brandert Pojnter koja vodi svoj poznati blog Rosie and Ralph otkrila je svoj recept za brauni keksiće bez brašna i jaja.

- Oni su veganski i bez glutena – naglasila je u receptu.

Sastojci:

- 300 g pire krompira

- 50 g margarina ili maslaca

- 4 kašike meda

- 50 g kakaa u prahu

- 1 kašika praška za pecivo

- 1 kašika vanilin šećera

- mrvice čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Napravite pire krompir, dodajte margarin, med, vanilin šećer, kako i prašak za pecivo i sve dobro izmešajte.

Pleh za pečenje obložite papirom koji ste podmazali, a zatim rukama razdvajajte kuglice, stavljajte na papir i malo ih izravnajte.

Pecite 10 minuta, pa ih izvadite iz rerne i pospite čokoladnim mrvicam.

Zatim pecite još 10 minuta, pa pošto su se potpuno ohladili u plehu, polako ih vadite i servirajte za jelo.

(Telegraf.rs/B.K.)