Omiljena torta kraljevske porodice: Najmekši biskvit sa džemom od malina, gotov za tren oka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrivamo originalni recept za čuvenu Viktorija biskvit tortu

Printskrin Instahram/richrossh

Kraljevski poslastičari su otkrili jednostvan recept za pripremu Viktorija biskvit torte, koja je dobila prikladan naziv po kraljici Viktoriji i svake godine se služi na zabavi kraljice Elizabete II.

Reč je o tradicionalnoj torti od biskvita, koja se sastoji od dva keksa, između kojih je sloj guste marmelade od jagoda (ili maline) i maslaca.

Poslastičar je na Instagramu podelio svoj originalni recept za jedan od najpopularnijih deserta ne samo u Engleskoj već i širom sveta.

U nastavku možete da saznate kako se prirema kora i fil za ovu neodoljivu poslasticu...

Potrebni sastojci:

 

  • 3 jaja
  • 150 g kristal šećera
  • 150 gr maslaca
  • 150 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 100 g džema od jagoda ili malina
  • 220 g glazure od šećera
  • 1/3 štapića vanile ili esencije vanile
  • 150 g otopljenog maslaca

Priprema:

Zagrejati rernu na 189 stepeni Celzijusa. Podmažite dva manja kalupa promera 20 cm (ako imate samo jedan kalup, možete ispeći koru i iseći je na dva jednaka dela).

U veću posudu sipajte šećer, dodajte ekstrakt vanile i maslac. Mešajte sve dok ne dobijete finu smesu.

U odvojenoj posudi umutite jaja, ali dodajte jedno po jedno,  kako se ne bi došlo do zgrušnjavanja. Brašno prosejemo i pomešamo sa praškom za pecivo, a zatim ga pomešamo sa tečnim sastojcima.

Podelite dobijenu smesu na dva dela.  Stavite na srednju metalnu rešetku u rerni i pecite otprilike 20 minuta, dok kora ne postane zlatno smeđa. Nakon toga, izvadite kalupe i ostavite da se ohlade kore.

Za krem:

Umutite maslac sa sa glazurom od šećera i vanilom (štapić ili esencija).

Kako sastaviti tortu:

Uverite se da su obe kore potpuno hladne pre nego što na površinu namažete sloj džema. Na džem rasporedite debeli sloj maslaca (ako želite, to možete prvo uraditi). Drugu koru nežno postavite na vrh i lagano pritisnite. Pospite šećerom u prahu.

(K.M./Telegraf.rs)