Recept koji je osvojio srpske domaćice: Ovako se pravi domaći "kapri" sladoled u kućnoj varijanti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Isprobajte ga već danas

foto: printscreen/youtube/Serpica recepti

Isprobajte recept za original ukus kapri sladoleda koji je osvanuo na Youtube kanalu Šerpica recepti, a prenosi "Stvar ukusa".

Potrebno za duplu meru:

– 600 g jagoda (ili maline, višnje)

– 1 kašika šećera

– 1 kašika gustina (može i brašno)

- 1 litar slatke pavlake

– 1 litar jogurta

– 400 g grčkog jogurta

– 400 g šećera u prahu

– 2 kašike arome od vanile

Postupak:

Prvo izmikasjte voće pa zakuvajte sa šećerom i gustinom (gustin se dodaje da ne bi bilo ledenih komada). Ostavite da se ohladi.

Umutite kratko slatku pavlaku (da ne bude jako gusta), dodajte sve ostale sastojke i mutite jos 2 minuta. Umešajte ohlađeno voće, nemojte ga skroz izmešati da bi na kraju sladoled ostao prošaran. Poklopite i stavite u zamrzivač. Ako ne volite voćni možete praviti i sa drugim ukusima, rum, čokolada, orašasti plodovi…a možete podeliti na 2-3 dela pa napraviti vise ukusa.

Uživajte!

(Telegraf.rs/Stvar ukusa)