Recept koji je osvojio srpske domaćice: Ovako se pravi domaći "kapri" sladoled u kućnoj varijanti
Isprobajte ga već danas
Isprobajte recept za original ukus kapri sladoleda koji je osvanuo na Youtube kanalu Šerpica recepti, a prenosi "Stvar ukusa".
Potrebno za duplu meru:
– 600 g jagoda (ili maline, višnje)
– 1 kašika šećera
– 1 kašika gustina (može i brašno)
- 1 litar slatke pavlake
– 1 litar jogurta
– 400 g grčkog jogurta
– 400 g šećera u prahu
– 2 kašike arome od vanile
Postupak:
Prvo izmikasjte voće pa zakuvajte sa šećerom i gustinom (gustin se dodaje da ne bi bilo ledenih komada). Ostavite da se ohladi.
Umutite kratko slatku pavlaku (da ne bude jako gusta), dodajte sve ostale sastojke i mutite jos 2 minuta. Umešajte ohlađeno voće, nemojte ga skroz izmešati da bi na kraju sladoled ostao prošaran. Poklopite i stavite u zamrzivač. Ako ne volite voćni možete praviti i sa drugim ukusima, rum, čokolada, orašasti plodovi…a možete podeliti na 2-3 dela pa napraviti vise ukusa.
Uživajte!
(Telegraf.rs/Stvar ukusa)