Neodoljive pljeskavice od tikvica i jaja: Brz i jednostavan ručak gotov za čas posla
4
Vreme čitanja: oko 1 min.
Grisckalica ili deo ručka - onda kad vam se ne jede meso, niti prave pljeskavice...
Foto: Pixabay
Ukoliko ste ljubitelji brzih i jednostavnih obroka, sigurno ćete biti oduševljeni preukusnim i zdravim pljeskavicama od tikvica.
U nastavku vam otkrivamo glavne sastojke kao i kompletnu tehniku pripreme.
Sastojci:
- veća tikvica
- 2 jaja
- 2 kašike prezli
Pixabay
- 5 kašika griza
- 1/2 praška za pecivo
- ulje
- so i biber
Priprema:
Tikvicu oljuštiti, izrendati na krupnije rende i posoliti. Ostaviti pola sata, pa iscediti. Dodati prezle, griz, prašak za pecivo, jaja, biber, može i aleva i tucana paprika. Izmešati i formirati male pljeskavice.
Zagrejati ulje, pa pljeskavice pržiti u ulju. Vaditi na papirnu salvetu da upije višak masnoće. Mogu se servirati uz krompir pire, neki sos ili grickati uz ljuti kečap.
(Telegraf.rs)