San svake domaćice: Brzi džem od kajsija, bez kuvanja i mešanja, spreman za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema je brza i laka

Foto: Pixabay

Dok još traje sezona kajsija, isprobajte ovaj fenomenalan džem iz rerne.

Sve što vam je potrebno su 1,5 kilograma očišćenih kajsija i 600 grama šećera.

Kajsije dobro operite, izvadite košpice i sipajte u dublju tepsiju, može da posluži i šerpa ili zemljana posuda.

Sipajte šećer, prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se krčka. Tokom pečenjnja proverite džem

Nakon pola sata uklonite foliju i promešajte džem. Primetiće kako se lepo "skašio" i pustio sok.

Možete u tacnicu da sipate malo džema. Ostavite da odstoji nekoliko minuta i proverite da li vam odgovara gustina. Ako želite, možete dodatno da ga dopučete.

Vreo džem preručite u zagrejane tegle i odmah zatvorite. Umotajte u deblje ćebence.

(Telegraf.rs)