San svake domaćice: Brzi džem od kajsija, bez kuvanja i mešanja, spreman za tili čas
4
Vreme čitanja: oko 1 min.
Priprema je brza i laka
Foto: Pixabay
Dok još traje sezona kajsija, isprobajte ovaj fenomenalan džem iz rerne.
Sve što vam je potrebno su 1,5 kilograma očišćenih kajsija i 600 grama šećera.
Kajsije dobro operite, izvadite košpice i sipajte u dublju tepsiju, može da posluži i šerpa ili zemljana posuda.
Sipajte šećer, prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se krčka. Tokom pečenjnja proverite džem
Nakon pola sata uklonite foliju i promešajte džem. Primetiće kako se lepo "skašio" i pustio sok.
Možete u tacnicu da sipate malo džema. Ostavite da odstoji nekoliko minuta i proverite da li vam odgovara gustina. Ako želite, možete dodatno da ga dopučete.
Vreo džem preručite u zagrejane tegle i odmah zatvorite. Umotajte u deblje ćebence.
(Telegraf.rs)