Kuvar otkrio neobičan trik: Ovako se sprema najkremastiji krompir pire

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ceo život pogrešno spremate pire krompir

Foto: Shutterstock

Većina nas skuva krompir, procedi ga i onda doda mleko ili maslac pre nego što sve izmeša i izgnječi. A onda uživamo u ukusu, međutim, jedan kuvar tvrdi da na taj način zapravo uništavamo sav ukus.

Međutim, kuvar Rob Nikon stvrdi da ova tehnika uništava ukus pire krompiru i da se tajna savršenog jela krije u dodavanju kore.

Da biste napravili najukusniji krompir pire, prvo je potrebno da oljuštite koru i ostavite je za kasnije.

Zatim krompir prepolovite na pola i kuvate ga u ključaloj vodi od 12 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša.

Potom ga osušite i iznječite. Dodajte so, biber i maslac. Mešajte.

Foto: Pixabay

Zagrejte mleko na ringli, i dodajte kožu krompira. Neka se zajedno greju oko dve minuta.

Na kraju toplo mleko ulijte u krompir i sve dobro izmeštajte. Dobićete najkremastiji pire.

(Telegraf.rs)