Del Boj iz "Mućki" ima najbolji recept za koktel: Naučite kako se pravi čuveni "karipski pastuv"

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju je omiljeni koktel glavnog junaka legendarne komedije

Del Boj ispija "karipskog pastuva" / foto: printscreen/youtube/BBC Comedy Greats

Pored upitnog razumevanja francuskog jezika i nepouzdanog poslovnog umeća, Del Boj poznat je i po ljubavi prema dobrom koktelu.

Jedan od njih koji se svakako izdvojio u kultnoj seriji "Mućke" je i "karipski pastuv" lokalni recept iz "Ragine glave" omiljenog paba čuvenih junaka.

Možda ne možemo ovaj koktel pronaći u popularnim barovima, ali ga možemo i sami pripremiti.

Evo kako se pravi omiljeni egzotični koktel Dereka Trotera "naročito osmišljen za znalačka nepca međunarodnog džet-seta", kako on sam kaže.

Sastojci:

  • Malo tekile
  • Rum od kokosa
  • Liker od mentola
  • Kapljica kamparija i "nagoveštaj" angosture
  • Dodati isceđeni grejpfrut

Izmućkati, ne mešati. Sipati polako preko izmrvljenog leda.

Ako ćete po ukusu Dela Boja, ukrasiti kriškom pomorandže i limete, sezonskim voćem, a na vrh staviti plastični kišobran i ubaciti dve providne slamke.

Voila!

(T.T./Telegraf.rs)