Del Boj iz "Mućki" ima najbolji recept za koktel: Naučite kako se pravi čuveni "karipski pastuv"
9
Vreme čitanja: oko 1 min.
U pitanju je omiljeni koktel glavnog junaka legendarne komedije
Del Boj ispija "karipskog pastuva" / foto: printscreen/youtube/BBC Comedy Greats
Pored upitnog razumevanja francuskog jezika i nepouzdanog poslovnog umeća, Del Boj poznat je i po ljubavi prema dobrom koktelu.
Jedan od njih koji se svakako izdvojio u kultnoj seriji "Mućke" je i "karipski pastuv" lokalni recept iz "Ragine glave" omiljenog paba čuvenih junaka.
Možda ne možemo ovaj koktel pronaći u popularnim barovima, ali ga možemo i sami pripremiti.
Evo kako se pravi omiljeni egzotični koktel Dereka Trotera "naročito osmišljen za znalačka nepca međunarodnog džet-seta", kako on sam kaže.
Sastojci:
- Malo tekile
- Rum od kokosa
- Liker od mentola
- Kapljica kamparija i "nagoveštaj" angosture
- Dodati isceđeni grejpfrut
Izmućkati, ne mešati. Sipati polako preko izmrvljenog leda.
Ako ćete po ukusu Dela Boja, ukrasiti kriškom pomorandže i limete, sezonskim voćem, a na vrh staviti plastični kišobran i ubaciti dve providne slamke.
Voila!
(T.T./Telegraf.rs)