Slatka ruska pita koja miriše na hrskave orahe i vanilu: Uživaćete u baš svakom zalogaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slatka ruska pita miriše na hrskave orahe i vanilu

Foto: Pixabay/Ilustracija

Otkrivamo vam recept za jednu od najpopularnijih slatkih pita koja se sprema na podneblju Rusije.

Zahvaljujući fantastičnom testu, ali i mirisnom nadevu od orasa, ova pita će veoma brzo postati vaš omiljen specijalitet.

Otkrivamo kako možete pripremiti slatku rusku pitu na vrlo jednostavan način!

Testo:

Na dasci prosejati 280 g brašna. Dodati 280 g maslaca i 140 g šećera u prahu, kao i jedno celo jaje.

Od te mase izraditi testo, pa ga podeliti na dva dela. U pleh staviti jedan deo testa i nadenuti nadevom.

Nadev:

Umešati 6 žumanaca sa 250 g šećera u prahu. Kada je masa penasto umućena, dodati 250 g samlevenih orasa i 3 kašike tucane zemičke (prezle). Ulupati sneg od 6 belanaca, pa i njega dodati u nadev.

Pošto je ovim nadevom nadeven prvi deo testa, koji se nalazi u plehu, drugu polovinu testa naviti na oklagiju i staviti je preko nadeva.

Pitu peći u umereno toploj pećnici, pa je zasuti šećerom izmešanim sa vanilom. Zatim testo iseći na kocke.

(Telegraf.rs)