Ovako se pravi najbolji domaći burek sa mesom: Čar je u "tajnoj" pripremi jednog sastojka
Najbolji burek je onaj sa prethodno pečenim korama
Ovako se pravi najbolji domaći burek sa mesom:
Kupiti mešano mleveno meso od 500 grama svinjskog i 500 grama goveđeg.
U šerpi zagrejati 1 kašiku istopljenog maslaca, pa dodati meso, 5-6 glavica crnog luka samlevenog, posoliti ga, obriberiti, pa ostaviti da se prži.
Prženo meso skinuti sa šporeta, dodati još malo zagrejanog maslaca i sve promešati.
Posle toga u meso staviti 8 jaja i sve dobro varjačom izmešati. Pola kilograma belog mekanog brašna zamesiti blago posoljenom vodom, pa testo dobro izraditi na dasci i podeliti u jufke.
Razviti malo prvu koru i namazati je maslacom. Drugom korom, iste veličine pokriti namazanu koru, pa tu dvostruku koru posuti brašnom da se ne bi lepila za oklagiju pri razvijanju. Tako razvijene i zalepljene sve po dve kore treba peći u rerni dok se sve ne ispeku. Samo jednu koru ostaviti nepečenu.
Zatim uzeti tepsiju, namazati je maslacem, pa ređati. Najpre jednu, pa preko nje nadev od mesa, preko njega drugu koru, opet nadev i tako redom.
Poslednji red nadeva pokriti onom nepečenom korom i nju poprskati mašću, pa burek peći u rerni.
Pečen burek iseći i poslužiti dok je vruć.
Prijatno!
(Telegraf.rs)