Ovako se pravi najbolji domaći burek sa mesom: Čar je u "tajnoj" pripremi jednog sastojka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolji burek je onaj sa prethodno pečenim korama

Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Ovako se pravi najbolji domaći burek sa mesom:

Kupiti mešano mleveno meso od 500 grama svinjskog i 500 grama goveđeg.

U šerpi zagrejati 1 kašiku istopljenog maslaca, pa dodati meso, 5-6 glavica crnog luka samlevenog, posoliti ga, obriberiti, pa ostaviti da se prži.

Prženo meso skinuti sa šporeta, dodati još malo zagrejanog maslaca i sve promešati.

Posle toga u meso staviti 8 jaja i sve dobro varjačom izmešati. Pola kilograma belog mekanog brašna zamesiti blago posoljenom vodom, pa testo dobro izraditi na dasci i podeliti u jufke.

Razviti malo prvu koru i namazati je maslacom. Drugom korom, iste veličine pokriti namazanu koru, pa tu dvostruku koru posuti brašnom da se ne bi lepila za oklagiju pri razvijanju. Tako razvijene i zalepljene sve po dve kore treba peći u rerni dok se sve ne ispeku. Samo jednu koru ostaviti nepečenu.

Foto: Wikimedia/Nikola Škorić

Zatim uzeti tepsiju, namazati je maslacem, pa ređati. Najpre jednu, pa preko nje nadev od mesa, preko njega drugu koru, opet nadev i tako redom.

Poslednji red nadeva pokriti onom nepečenom korom i nju poprskati mašću, pa burek peći u rerni.

Pečen burek iseći i poslužiti dok je vruć.

Prijatno!

(Telegraf.rs)