Originalni recept za najlepši čokoladni mus: Bivši kuvar kraljice Elizabete otkrio dugo čuvanu tajnu
Kremast i neodoljiv!
Daren Mekgrejdi, nekadašnji kuvar kraljice Elizabete i pokojne princeze Dajane otkrio je recept za pripremu čokoladnog musa u čijem su ukusu i božanstvenoj teksturi uživali članovi britanske kraljevske porodice.
Navedene količine dovoljne su za pripremu musa za četvoročlanu porodicu.
Sastojci:
- 600 grama crne čokolade
- 500 mililitara slatke pavlake
- 3 žumanca
- 3 belanca
- Kašičica instant kafe
- Dve supene kašike viskija
- Kašika ključale vode
Priprema:
Otopite čokoladu u posudi za kuvanje na pari. U drugoj posudi razmutite instant kafu u malo proključale vode. Mikserom umutite žumanca i rastopljenu čokoladu, pa dodajte viski i kafu.
U zasebnoj posudi umutite slatku pavlaku. Takođe, u zasebnoj posudi umutite i belanca dok se ne pretvore u čvrst sneg.
Umućenu slatku pavlaku dodajte kremi od čokolade, pa onda dodajte sneg od belanaca i mutite špatulom sve dok se sastojci ne sjedine, a mus dobije ujednačenu boju.
Sipajte mus u posude za serviranje i odložitge ih u frižider najmanje tri sata. Potom ukrasite mus po želji pre služenja.
(Telegraf.rs)