Brzi recept za tulumbe koje uspevaju svakoj domaćici: Nećete moći da im odolite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kako da pravite tulumbe kao pravi profesionalac

Printscreen: Youtube / Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Ako volite da pojedete nešto slatko uz kafu, obradujte sebe i svoje goste pravim tulumbama. Ovaj recept je zaista toliko jednostavan i brz, tako da će vam sigurno tulumbe postati omiljena poslastica. 

Sastojci

  • 300 g brašna
  • 100 ml ulja
  • so
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 4 jajeta
  • 700 g šećera
  • 1 limun

Priprema

Staviti pola litra vode da provri, dodati ulje i prstvohvat soli. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Kad se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati. Smesu sipati u špric, pa istiskivati tulumbe na tanjir.

Pripremiti sirup. Šećer i 700ml vode kuvati, kad provri, još desetak minuta. Nakon toga dodati i sok od jednog limuna.

Uključiti rignu, sipati dosta ulja i pržiti tulumbe na umerenoj temperaturi. Paziti da se ulje ne pregreje.

Pečene tulumbe vaditi i stavljati u sirup.

Prijatno!

(Telegraf.rs)