Brzi recept za tulumbe koje uspevaju svakoj domaćici: Nećete moći da im odolite
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Evo kako da pravite tulumbe kao pravi profesionalac
Printscreen: Youtube / Hanuma kocht - Hanumina kuhinja
Ako volite da pojedete nešto slatko uz kafu, obradujte sebe i svoje goste pravim tulumbama. Ovaj recept je zaista toliko jednostavan i brz, tako da će vam sigurno tulumbe postati omiljena poslastica.
Sastojci
- 300 g brašna
- 100 ml ulja
- so
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 jajeta
- 700 g šećera
- 1 limun
Priprema
Staviti pola litra vode da provri, dodati ulje i prstvohvat soli. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Kad se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati. Smesu sipati u špric, pa istiskivati tulumbe na tanjir.
Pripremiti sirup. Šećer i 700ml vode kuvati, kad provri, još desetak minuta. Nakon toga dodati i sok od jednog limuna.
Uključiti rignu, sipati dosta ulja i pržiti tulumbe na umerenoj temperaturi. Paziti da se ulje ne pregreje.
Pečene tulumbe vaditi i stavljati u sirup.
Prijatno!
(Telegraf.rs)