Pečeni kesten iz rerne: Poslastica koju ćete ove jeseni rado praviti svaki dan
Spreman za tili čas!
Ako volite pečeno kestenje, a ne izlazi vam se iz kuće po hladnoći, evo kako da ih pripremite za kratko vreme u vašoj kuhinji.
Sastojci:
- kilogram kestenja
- kafena kašičica soli
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 220 stepeni. Podignite rešetku što više.
Svaki kesten zasecite reckavim nožem po sredini. Spustite kestenje u šerpu ili lonac, prelijte ih hladnom vodom, dodajte malo soli i kuvajte dok voda ne proključa.
Zatim skinite posudu sa ringle, odlijte vodu, a kestenje preručite u tepsiju koju ste obložili aluminijumskom folijom i stavite u rernu. Pecite ih pola sata na 220 stepeni.
Potom ih izvadite, preručite u posudu i obavezno obložite posudu običnom kesom da bi se kestenje potparilo i lakše ljuštilo. Posle desetak minuta sklonite kesu, očistite kestenje od ljuske i uživajte u njihovom ukusu dok su još topli.
(Telegraf.rs)