Čokoladni kolač u čaši kao iz snova: Ima manje od 250 kalorija i uopšte se ne peče!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez šećera ili brašna možete da dobijete ukusnu i zdravu poslasticu

Printscreen: Youtube/ Nosalty

Nije slučajno što su deserti bez pečenja veoma popularni. Mogu se pripremiti lako i brzo, bez uključivanja rerne. Ova poslastica, osim toga što je božanstvenog ukusa, sadrži manje od 250 kalorija po porciji.

Ako izbegavate dugo mešanje i pečenje onda je ovaj recept za kremasti kolač sa čokoladom i višnjama, bez šećera i belog brašna idealan za vas.

Sastojci:

  • 200 g smrznutih višanja
  • 2 listića želatina
  • 200 ml šlaga za mućenje
  • 2 kašike kakaa u prahu 
  • 2 ravne kašike ksilitola (zaslađivača) 
  • Jedna kašika kokosa ili badema u prahu

Priprema:

Listiće želatina potopite u hladnu vodi na pet minuta.

Smrznute višnje stavite u lonac i otopite. Nakon što puste sok, sklonite ih sa vatre i umešajte isceđene listove želatina. Dobijenu smesu raspodelite u četiri čaše u kojima planirate da služite kolač. Zatim čaše stavite u frižider na 30-40 minuta.

Sipajte hladnan šlag u posudu za mešanje, dodajte kakao u prahu i ksilitol i mutite mikserom sve dok ne dobijete gusti krem.

Izvadite višnje iz frižidera, kašikom prelijte čokoladnu smesu preko i pospite vrh kokosom u prahu ili sekcanim bademom.

Možete ga jesti odmah, a može ih i čuvati u frižideru 2-3 dana.

Prijatno!

(Telegraf.rs)