Čokoladni kolač u čaši kao iz snova: Ima manje od 250 kalorija i uopšte se ne peče!
Bez šećera ili brašna možete da dobijete ukusnu i zdravu poslasticu
Nije slučajno što su deserti bez pečenja veoma popularni. Mogu se pripremiti lako i brzo, bez uključivanja rerne. Ova poslastica, osim toga što je božanstvenog ukusa, sadrži manje od 250 kalorija po porciji.
Ako izbegavate dugo mešanje i pečenje onda je ovaj recept za kremasti kolač sa čokoladom i višnjama, bez šećera i belog brašna idealan za vas.
Sastojci:
- 200 g smrznutih višanja
- 2 listića želatina
- 200 ml šlaga za mućenje
- 2 kašike kakaa u prahu
- 2 ravne kašike ksilitola (zaslađivača)
- Jedna kašika kokosa ili badema u prahu
Priprema:
Listiće želatina potopite u hladnu vodi na pet minuta.
Smrznute višnje stavite u lonac i otopite. Nakon što puste sok, sklonite ih sa vatre i umešajte isceđene listove želatina. Dobijenu smesu raspodelite u četiri čaše u kojima planirate da služite kolač. Zatim čaše stavite u frižider na 30-40 minuta.
Sipajte hladnan šlag u posudu za mešanje, dodajte kakao u prahu i ksilitol i mutite mikserom sve dok ne dobijete gusti krem.
Izvadite višnje iz frižidera, kašikom prelijte čokoladnu smesu preko i pospite vrh kokosom u prahu ili sekcanim bademom.
Možete ga jesti odmah, a može ih i čuvati u frižideru 2-3 dana.
Prijatno!
(Telegraf.rs)