Zapečena pasta sa slaninom i kačkavaljem: Zbog jednog posebnog sastojka svi će vam tražiti recept

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gurmanski obrok za celu porodicu

Foto: Shutterstock

Ovaj neodoljiv obrok priprema se na jednostavan način od sastojaka koje verovatno već imate kod kuće.

Sastojci:

  • 300 grama paste
  • 200 grama kačkavalja
  • 2 jajeta
  • 300 grama slanine
  • 500 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Skuvajte pastu i izručite je u vatrostalnu posudu. Umutite jaja sa rendanim kačkavaljem i 200 mililitara pavlake za kuvanje, posolite i pobiberite, pa prelijte testeninu. Slaninu isecite na manje komade, propržite na teflonu i poređajte preko paste. Prelijte preostalom pavlakom za kuvanje. Posolite, pobiberite i pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.

(Telegraf.rs)