Zapečena pasta sa slaninom i kačkavaljem: Zbog jednog posebnog sastojka svi će vam tražiti recept
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Gurmanski obrok za celu porodicu
Foto: Shutterstock
Ovaj neodoljiv obrok priprema se na jednostavan način od sastojaka koje verovatno već imate kod kuće.
Sastojci:
- 300 grama paste
- 200 grama kačkavalja
- 2 jajeta
- 300 grama slanine
- 500 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Skuvajte pastu i izručite je u vatrostalnu posudu. Umutite jaja sa rendanim kačkavaljem i 200 mililitara pavlake za kuvanje, posolite i pobiberite, pa prelijte testeninu. Slaninu isecite na manje komade, propržite na teflonu i poređajte preko paste. Prelijte preostalom pavlakom za kuvanje. Posolite, pobiberite i pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.
(Telegraf.rs)