Rozen torta sa čokoladom i pomorandžom: Tradicionalni recept na novi način
2
Vreme čitanja: oko 1 min.
Idealna poslastica za sve koji poste
Printscreen: Youtube/ Aurora Recepti
Ovaj recept je veoma sličan rozen torti, samo umesto roze glazure, koju mnogi ne vole, kolač možete da premažete istopljenom čokoladom. Rozen torta je odlična poslastica za sve one koji poste.
Sastojci:
- 400 grama šećera
- 300 ml vode
- 250 grama margarina
- 150 grama crne čokolade (posne)
- 200 grama mlevenih oraha
- 200 grama mlevenog keksa
- Jedna zamrznuta pomorandža
- 2 kašike ulje
- kore za rozen tortu
Glazura:
- 100 grama čokolade
- malo margarina
Priprema:
Istopiti šećer u vodi, a u vruću vodu dodati margarin i čokoladu. Zamrznutu pomorandžu dobro oprati i izrendati sa korom.
Kad se voda malo ohladi dodati orahe, keks i rendanu pomorandžu i dobro promešati na tihoj vatri.
Kore filovati mlakim filom.
Otopiti čokoladu sa malo margarina i premazati po vrhu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)