Kako da napravite savršeno pečeno pile: Slavni kuvar otkriva da je tajna u ovih 6 sastojaka
Hrskavo spolja, meko i sočno iznutra
Pečeno pile je omiljeni ručak ne samo na našim prostorima, već i širom sveta.
Ali, domaćice često ne znaju kako da ispeku pile tako da ono bude hrskavo spolja, a sočno i meko iznutra.
Slavni australijski kuvar otkriva da tajna savršeno pečenog i ukusnog pileta leži u šest sastojaka. Ovo je njegov recept i način pripreme.
Sastojci:
- pile (bez iznutrica)
- beli luk
- 2 limuna
- 6 glavica ljubičastog luka
- 2 grančice majčine dušice
- 2 grančice ruzmarina
- so, biber, ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Obrišite pile papirnim ubrusom, pa ga obilno zalijte uljem i limunovim sokom.
U kožicu pileta utrljajte so i biber, a onda preko celog pileta pređite čenovima belog luka koje ste prethodno zgnječili.
Ubacite štapiće ruzmarina u unutrašnjost pileta, kao i limun isečen na polovine.
Spojite batake koncem kako se pile ne bi "razišlo" tokom pečenja.
Očistite ljubičasti luk, presecite ga na pola, pa ga kratko dinstajte u tiganju sa majčinom dušicom.
Prebacite ljubičasti luk i majčinu dušicu u posudu za pečenje, spustite pile i pecite ga 45 minuta u rerni na 200 stepeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)