Kako da napravite savršeno pečeno pile: Slavni kuvar otkriva da je tajna u ovih 6 sastojaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskavo spolja, meko i sočno iznutra

Foto: Pixabay

Pečeno pile je omiljeni ručak ne samo na našim prostorima, već i širom sveta.

Ali, domaćice često ne znaju kako da ispeku pile tako da ono bude hrskavo spolja, a sočno i meko iznutra.

Slavni australijski kuvar otkriva da tajna savršeno pečenog i ukusnog pileta leži u šest sastojaka. Ovo je njegov recept i način pripreme.

Sastojci:

  • pile (bez iznutrica)
  • beli luk
  • 2 limuna
  • 6 glavica ljubičastog luka
  • 2 grančice majčine dušice
  • 2 grančice ruzmarina
  • so, biber, ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Obrišite pile papirnim ubrusom, pa ga obilno zalijte uljem i limunovim sokom.

U kožicu pileta utrljajte so i biber, a onda preko celog pileta pređite čenovima belog luka koje ste prethodno zgnječili.

Ubacite štapiće ruzmarina u unutrašnjost pileta, kao i limun isečen na polovine.

Spojite batake koncem kako se pile ne bi "razišlo" tokom pečenja.

Očistite ljubičasti luk, presecite ga na pola, pa ga kratko dinstajte u tiganju sa majčinom dušicom.

Prebacite ljubičasti luk i majčinu dušicu u posudu za pečenje, spustite pile i pecite ga 45 minuta u rerni na 200 stepeni.

Prijatno!

Video: Ovako se pravilno tranžira pile

(Telegraf.rs)