Kremasto, penasto, ukusno! "Beli anđeo" će vam se svideti čak i ako niste ljubitelj slatkiša

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednostavan recept bez pečenja

Pintskrin: Youtube/ Domaći Recepti

Predstavljamo vam recept za tortu zvanu "Beli anđeo". Ova poslastica neće zauzimati mnogo mesta u vašem frižideru, zato što će je ukućani smazati za tili čas.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 1 l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 250 gr margarina ili putera
  • 15 kašika šećera
  • 400 ml  kisele vode
  • 200 gr bele čokolade
  • 500 gr šlaga
  • 200 gr kisele pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu

Priprema:

U mleku skuvajte šećer i puding od vanile i ostavite da se dobro ohladi. U jednoj posudi umutite margarin i šećer u prahu, a u drugoj 300 grama šlaga sa 200 mililitara kisele vode.

U ohlađen puding dodajte umućen margarin i dobro izmiksajte. Zatim dodajte umućen šlag mešajući varjačom, onda pavlaku i na kraju istopljenu belu čokoladu.

Filujte korice i ukrasite ih s 200 grama šlaga umućenih u ostatku kisele vode.

Ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru i da korice "povuku" fil.

Prijatno!

Video: Petominutni zimski kolač

 

(Telegraf.rs)