Recept za ruske piroške punjene filom od krompira: Tope se u ustima, osvojiće vas na prvi zalogaj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripremite ruski specijalitet koji će vas očarati ukusom

Foto: Shutterstock

Piroške obožavamo svi, a posebno ako su punjene nekim nadevom koji će im obogatiti ukus. Recept koji vam donosimo je jednostavan i lagan za pripremu, a ukus ćete dugo pamtiti.

Sastojci:

Testo

  • 500 gr višenamenskog brašna
  • 150 ml toplog mleka
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • 7 gr suvog kvasca
  • 200 ml tople vode
  • 50 ml ulja

Fil od krompira

  • 700 gr krompira
  • 2 kašike ulja
  • 150 gr luka
  • so, biber

Priprema:

Pomešajte so, šećer, mleko, toplu vodu i kvasac, i sve to ulijte u posebnu posudu sa brašnom. Dobro promešajte, a zatim mesite testo neko vreme, pa prekrijte celofanom i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Nakon toga, testo prelijte uljem i ponovo ga premesite. Stavite testo u posudu, ponovo je prekrijte i ostavite da odstoji dva sata.

Za to vreme skuvajte krompir i izgnječite ga. U tiganju izdinstajte luk, pa ga ubacite u smesu od krompira i dobro izmešajte. Možete dodati po želji mirođiju ili prešun. Sada testo stavite na radnu površinu premazanu uljem i ponovo ga premesite. Odvojite ga na komade veličine šake i napravite loptice. Loptice razvucite nauljenom rukom i sipajte kašiku fila od krompira, pa "zatvorite" testo. Potom svaku lopticu pritisnite odozgo i stavite na dobro zagrejano ulje da se prže.

Prijatno!

(Telegraf.rs)