Svinjetina "ugušena" turšijom: Recept koji će oduševiti gurmane
2
Vreme čitanja: oko 1 min.
Specijalitet za zimske dane
Foto: Shutterstock
Jelo za prave gurmane sa svinjskim krmenadama i turšijom zapečenoj u rerni uz koje možete služiti prilog po izboru i dekorisati po želji.
Sastojci:
- 1,5 kg svinjskih krmenadli
- 500 gr zelenih paprika, paradajza i šargarepe iz turšije
- 50 ml sirćeta
- 3 čena belog luka
- ulje, so, biber
Priprema:
Krmenadle posolite i pobiberite. Polovinu mesa poređajte u nauljenu zemljanu ili vatrostalnu posudu. Šargarepu iseckajte na kolutove, paradajz na kriške, a paprike po dužini. Polovinu iseckane turšije poređajte preko mesa i pospite polovinom iseckanog belog luka.
U posudu poređajte ostatak mesa i dodajte turšiju, poprskajte uljem, sipajte sirće i ostatak belog luka. Posudu poklopite i stavite u rernu. Pecite dva sata na 22o stepeni.
Na jednu stranu tanjira servirajte pečeno meso, a na drugoj poređajte turšiju. Prelijte sosom iz posude u kojoj se ručak krčkao.
Prijatno!
Video: Andrija pokazao svoje masne bajaderice od kojih voda ide na usta
(Telegraf.rs)