Svinjetina "ugušena" turšijom: Recept koji će oduševiti gurmane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Specijalitet za zimske dane

Foto: Shutterstock

Jelo za prave gurmane sa svinjskim krmenadama i turšijom zapečenoj u rerni uz koje možete služiti prilog po izboru i dekorisati po želji.

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskih krmenadli
  • 500 gr zelenih paprika, paradajza i šargarepe iz turšije
  • 50 ml sirćeta
  • 3 čena belog luka
  • ulje, so, biber

Priprema:

Krmenadle posolite i pobiberite. Polovinu mesa poređajte u nauljenu zemljanu ili vatrostalnu posudu. Šargarepu iseckajte na kolutove, paradajz na kriške, a paprike po dužini. Polovinu iseckane turšije poređajte preko mesa i pospite polovinom iseckanog belog luka.

U posudu poređajte ostatak mesa i dodajte turšiju, poprskajte uljem, sipajte sirće i ostatak belog luka. Posudu poklopite i stavite u rernu. Pecite dva sata na 22o stepeni.

Na jednu stranu tanjira servirajte pečeno meso, a na drugoj poređajte turšiju. Prelijte sosom iz posude u kojoj se ručak krčkao.

Prijatno!

Video: Andrija pokazao svoje masne bajaderice od kojih voda ide na usta

 

(Telegraf.rs)