Čokoladni kolač iz tiganja: Gotov za 10 minuta, sprema se lakše od palačinaka
Kada jednom probate, redovno ćete ga spremati!
Ovaj, pomalo neobičan, ali veoma jednostavan recept verovatno će oduševiti sve ljubitelje čokoladnih poslastica.
Sastojci:
- 30 g maslaca
- 25 g kakaa
- 70 g šećera
- 1 jaje
- 40 g brašna
- 1/4 kašičice soda bikarbone
- 60 ml mleka
Preliv:
- 80 ml mleka
Glazura:
- 200 g čokolade
- 50 g margarina
Priprema:
Za pripremu ovog kolača je najbolje koristiti malo dublji tiganj. Na srednjoj temperaturi rastopite maslac pa sklonite tiganj sa vatre, dodajte kakao i dobro promešajte sa rastopljenim maslacem.
Za mešanje obavezno koristite drvenu ili plastičnu mešalicu ili kašiku, nikako ne metalnu.
Dodajte šećer i jaje pa nastavite sa mešanjem. Zatim sipajte mleko, brašno i sodu bikarbonu. Kada ste čitavu smesu dobro promešali možete da stavite na vatru. Prekrijte vrh tiganja i na srednjoj temperaturi pržite 10 do 12 minuta.
Obavezno proveravajte stanje kolača čačkalicom. Kada se završi ostavite kolač da se malo ohladi zatim prelijte toplim mlekom.
Čokoladu i margarin rastopite i sipajte preko kolača.
Pogledajte kako se prirema:
Prijatno!
(Telegraf.rs)