Čokoladni kolač iz tiganja: Gotov za 10 minuta, sprema se lakše od palačinaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada jednom probate, redovno ćete ga spremati!

Printskrin: Youtube/ Emma's Goodies

Ovaj, pomalo neobičan, ali veoma jednostavan recept verovatno će oduševiti sve ljubitelje čokoladnih poslastica.

Sastojci:

  • 30 g maslaca
  • 25 g kakaa
  • 70 g šećera
  • 1 jaje
  • 40 g brašna
  • 1/4 kašičice soda bikarbone
  • 60 ml mleka

Preliv:

  • 80 ml mleka

Glazura:

  • 200 g čokolade
  • 50 g margarina

Priprema:

Za pripremu ovog kolača je najbolje koristiti malo dublji tiganj. Na srednjoj temperaturi rastopite maslac pa sklonite tiganj sa vatre, dodajte kakao i dobro promešajte sa rastopljenim maslacem.

Za mešanje obavezno koristite drvenu ili plastičnu mešalicu ili kašiku, nikako ne metalnu.

Dodajte šećer i jaje pa nastavite sa mešanjem. Zatim sipajte mleko, brašno i sodu bikarbonu. Kada ste čitavu smesu dobro promešali možete da stavite na vatru. Prekrijte vrh tiganja i na srednjoj temperaturi pržite 10 do 12 minuta.

Obavezno proveravajte stanje kolača čačkalicom. Kada se završi ostavite kolač da se malo ohladi zatim prelijte toplim mlekom.

Čokoladu i margarin rastopite i sipajte preko kolača.

Pogledajte kako se prirema:

Prijatno!

Video: Petominutni zimski kolač

 

(Telegraf.rs)