Prava srpska proja se pravi samo po ovom receptu: Sastojke već imate u kući, isprobajte je već danas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept koji se prenosi s kolena na koleno

Foto: Shutterstock

Prava srpska proja se pravi samo i isključivo na ovaj način, a svojim ukusom oduševiće sve ukućane. Ne oklevajte da je isprobate još danas.

Priprema:

600 grama sveže mlevenog, prosejanog kukuruznog brašna staviti u posudu za mešanje. Brašno posoliti i dodati 180 grama maslaca, 5 jaja i 1 kafenu šolju kravljeg mleka.

Sve zajedno mešati 10 minuta, a tada dodati još mleka, da masa postane ređa.

Okrugao pleh namazati maslacem, masu usuti u pleh i peći na umerenoj vatri.

Kad proja počne da rumeni, uzeti nož, umakati ga u rastopljeni puter i nedopečenu proju iseći u male kvadrate.

Sad je ponovo staviti u rernu i peći dok sasvim ne porumeni.

Služiti jelo uz podvarak, sarmu ili kiseli kupus, a može i kao predjelo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)