Recept za pikantni gulaš sa makaronama: Bolji je od mađarskog, nećete moći da mu odolite!
Ovo kuvano jelo je pravi gastronomski praznik
Ako vam je ponestalo ideja za kuvanje, a volite kuvana jela, isprobajte pikantni gulaš sa makaronama. Brzo se priprema, ne zahteva posebnu umešnost domaćice, a idealan je za hladne dane, kad vam treba dodatna energija da se zagrejete.
Sastojci:
- 500 gr svinjskog mesa
- 3 veće glavice crnog luka
- kašika masti
- 2 kašike brašna
- 2 kafene kašičice soli
- 2 kafene kašičice suvog biljnog začina
- 1 kafene kašičica bibera
- 1 kafena kašičica aleve paprike
- jedna suva ljuta papričica
- pola kafene kašičice ljute tucane paprike
- 500 gr makarona
- kašika ulja
Priprema:
U šerpu stavite mast i ostavite da se rastopi. Dodajte sitnije iseckan crni luk, pa ga dinstajte dok ne postane staklast. Dok se luk dinsta, sipajte preko njega malo soli i malo vode.
U izdinstan luk spustite meso isečeno na kockice, pa nalijte vodom i kuvajte.
Dok se meso kuva, u drugu šerpu sipajte vodu, malo je posolite i sipajte kašiku ulja, pa kad voda provri spustite makarone. Povremeno promešajte varjačom da se makarone ne bi zalepile za dno šerpe.
Kad se makarone skuvaju, skinite šerpu sa ringle i odmah poklopite posudu. Makarone će upiti višak vode i biće rastresite. Ako slučajno u šerpi ostane još vode, procedite makarone.
Dok završite kuvanje makarona i one nabubre, meso za gulaš će biti skuvano. Trebalo bi da bude mekano, ali ne toliko da se raspada.
U zasebnoj posudi izmešajte brašno, alevu papriku, tucanu ljutu papriku i dva decilitra vode, dobro umutite i sipajte u gulaš, pa ostavite da se gulaš kuva još 5 minuta. Pred kraj kuvanja u šerpu dodajte suvu ljutu papričicu.
Služite gulaš sa skuvanim makaronama i sezonskom salatom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)